Työhyvinvointi

Liikettä & uutta energiaa koko työyhteisöön!


Yrittäjä, miten jaksat hektisessä arjessasi? 

Yrittäjänä olet yksi yrityksesi tärkeimmistä pelaajista! Kun sinä voit hyvin, niin myös yrityksesi voi hyvin ja tämä heijastuu myös muille elämän osa-alueille.  Kokonaisvaltaista hyvinvointia ei saavuteta yhtä ohjelmaa tai dieettiä seuraamalla. Hyvinvointi ei ole teko, vaan tapa ihan niinkuin menestyskin. Hyvinvointi näkyy ja tuntuu sekä fyysisesti että myös henkisestikin. Mielenterveydelliset syyt ovat yksi suurin syy sairauspoissaoloihin tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien rinnalla. Siksi on tärkeää, että sekä mieli että keho voi hyvin! 


Miksi työhyvinvointia?

Hyvinvoiva yritys on menestyvä yritys. Moni yritys kamppailee  sairauspoissaolojen, jaksamisen, terveyden ja tuottavuuden kanssa. Myös yrittäjä itse voi kamppailla näiden asioiden parissa ja tämä voi heijastua töihin.  Töissä painitaan monien eri kuormitustekijöiden ja haasteiden keskellä ja siksi omaan hyvinvointiin panostaminen on suuri voimavara haasteiden keskellä. Kun lisäämme resilienssiä ja saamme vahvemman selän, samat arkiset asiat ja vastoinkäymiset eivät enää aiheuta samanlaista reaktiota ja olemme vahvempia myös haasteiden kohdatessa.  Työhyvinvointiin panostaminen näkyy monella eri osa-alueella positiivisesti kuten esimerkiksi asiakastyytyväisyydessä, tuottavuudessa, sairauspoissaolojen ja loukkaantumisten vähentymisenä ja työntekijät eivät vaihdu yhtenään. 

Mitä sairauspoissaolot maksavat yritykselle? 

Poissaolot ja sairastumiset ovat iso kuluerä yritykselle. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten toiseksi  yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä heti mielenterveysongelmien jälkeen. Tämän takia pelkkä kävely ei riitä, vaan tarvitaan myös lihaksia vahvistavaa toimintaa, jotta työpäivä ei ole meidän lihaksillemme maksimiharjoitus. Suurin osa valveillaoloajasta vietetään paikallaan, pääasiassa istuen. Istumisella taas on yhteys monien pitkäaikaissairauksein ilmaantumiseen ja monella työntekijällä on niska- ja alaselkäkipuja. 


Esimerkki 20 henkilön yrityksen sairauspoissaolojen kustannuksista. Yhden päivän sairauspoissaolo kustannukset yritykselle  ovat n. 500€. 

 •  Sairauspoissaolopäiviä keskimäärin 6 vuodessa
 •  Sairauspoissaolopäiviä vuosittain 120 kpl
 •  Sairauspoissaolopäivän hinta n. 476€ 

-->  Sairauspoissaolo kustannukset  57 154€/vuosi.

Sairauspoissaolojen kustannuksia voi  laskea mm. täältä https://www.varma.fi/tyonantaja/poissaololaskuri/


Palaudu & voimistu!

Tuloksia ja hyvinvointia aikaansaava valmennus oman hyvinvoinnin johtamiseen


Palaudu ja voimistu on 6kk energiaa ja voimavaroja lisäävä valmennus,  joka tukee henkilöstön terveyttä ja jonka avulla henkilöstö oppii johtamaan omaa hyvinvointiaan ja ennakoimaan tilanteita. Energia on yksi tärkeimmistä asioista elämässä, koska  jos meillä ei ole energiaa, emme voi täysillä elää meille merkityksellistä elämää. Valmennuksessa käytetään Firstbeat Life työhyvinvointiratkaisuja, jonka datan avulla tuetaan henkilöstön terveyttä ja ennnaltaehkäistään esimerkiksi työuupumusta. Kun näemme, miten omilla valinnoilla ja teoilla on merkitystä, pystymme vaalimaan energiaamme, lisäämään voimavaroja, emme enää halua väsyneeseen elämäämme, jossa kaikki on vain viikonlopuille ja lomille elämistä ja päivät ovat selviytymistä. Voimavaroja ei jää enää esimerkiksi lasten kanssa leikkimiselle tai mielekkäille harrastuksille.  

Ohjattu liikunta

Löytyykö teiltä liikuntatilat, joita ei käytetä tarpeeksi? Hieno kuntosali, mutta kukaan ei tiedä mitä siellä kannattaisi tehdä? Tarvitsisitte liikuttajaa työpäivän lomaan tai työpäivän jälkeen?

Ohjattu liikunta voi olla esimerkiksi:

 • kuntosalicircuit tai starttikurssi
 • taukojumppaa lähi-tai etäohjauksena
 • lihaskuntojumppaa tai tanssia työpäivän jälkeen
 • kuntonyrkkeilyä
 • kehonhuoltoa tai liikkuvuustunti

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella & kerro minkälaiselle palvelulle teillä olisi tarvetta!

Hyvinvointiluennot

Luennot on mahdollista toteuttaa niin paikan päällä tai etänä! Luennot räätälöidään tarpeen mukaan! Suosittuja luentoaiheita ovat olleet mm.

 • Kuormituksen ennaltaehkäisy 
 • Hyvinvointi ja jaksaminen arjen prioriteetiksi
 • Stressinhallinta ja töistä palautuminen
 • Työhyvinvointi & voimia arkeen
 • Ravitsemus & painonhallinta

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella & kerro minkälaiselle palvelulle teillä olisi tarvetta! 

Workshopit

Workshopit sisältävät sekä teoriaa, että käytäntöä, mutta tekeminen on pääroolissa. Tämä sopii erinomaisesti esimerkiksi sellaiseen yritykseen, jolla on esimerkiksi omat liikuntatilat. 

Esimerkki workshoppeja ovat olleet: 

 • Ryhtiä runkoon workshop istumatyöntekijöille
 • Asennetta asiakaspalveluun
 • Kuntosaliharjoittelun hyödyt istumatyöntekijöille

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella & kerro minkälaiselle palvelulle teillä olisi tarvetta! 

Referenssit

Karhu Helsinki Oy


"Ryhtiä runkoon Workshop oli hyödyllinen! Konkreettiset ja yksinkertaiset liikkeet ja vinkit, jotka on helppo ottaa käyttöön arjessa.

Parasta oli liikkeiden harjoittelu, joista muutama jää varmasti pysyvään käyttöön. Liikkeet olivat hyvin suunniteltu toimistotyöläisen tehtäviksi. Kiitos innostavalle ja asiantuntevalle ohjaajalle! "


Pirjon Pakari Nurmijärvi


"Yrityksessämme oltiin todella tyytyväisiä käytännönläheisiin ja monipuolisiin
hyvinvointipäiviimme. Työntekijöiden työnkuvat, työpisteet ja -asennot
otettiin hyvin huomioon ja saatiin juuri omaan työhömme sopivia
täsmäohjeita!"

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry


"Katin palautumisluento oli todella innostava, osallistava ja luento hyvin tauotettu harjoituksilla. Luennossa oli hyvin huomioitu jäsentemme erilaisten töiden erityispiirteitä ja jokainen sai  käytännön vinkkejä kuinka tukea omaa palautumistaan!"

Pyydä tarjous!

Ota rohkeasti yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta! Autan mielelläni koostamaan teille parhaiten toimivan kokonaisuuden :) 


Ota  rohkeasti yhteyttä!

Personal trainer Kati Lytsy

Haapaniemenkatu 14b, 00530 Helsinki

040 867 1596