Työhyvinvointi

Energiaa & uutta boostia työntekoon!


Yrittäjä, miten jaksat ? 

Sinun hyvinvointisi ja jaksamisesi on elintärkeää ja myös iso voimavara yritykselle. Työn vaatimukset ovat kovat ja työpäivät helposti pitkiä, joten on tärkeää, että perusasiat ovat kunnossa ja sinulla on tarvittavia valmiuksia vastata työn vaatimuksiin. Jos joka päivä mennään vain kahvin voimalla, ei pidetä huolta omasta kunnosta ja jaksamisesta, varmasti tämä heijastuu myös koko yritykseen ja sen toimintaan. Hyvä fyysinen kunto auttaa sinua myös palautumaan paremmin. Moni yrittäjä onkin huomannut tämän kilpailuedun ja alkanut panostamaan omaan kuntoonsa ja hyvinvointiinsa, niin kappas, kun yrityskin voi paremmin! Puolivaloilla on vaikea nähdä eteenpäin tai jaksaa kovia päiviä.


Miksi työhyvinvointia?

Moni yritys kamppailee henkilöstön sairauspoissaolojen, jaksamisen, terveyden,  ja tuottavuuden kanssa. On väsymystä töissä, ei jakseta tehdä töitä tehokkaasti, projektit myöhästelevät, kroppa oireilee istumisesta ja näin ollen työtulos voi jäädä huonommaksi ja poissaoloja kertyy liikaa ja näin ollen eurot lentävät ikkunoista ja ovista ulos.  Henkilöstön hyvinvointiin kannattaa siis ehdottomasti panostaa! Näin työntekijät pysyvät työkykyisinä, tuottavina, terveinä sekä henkisesti hyvinvoinina ja tiimihenkikin paranee. 

Mitä sairauspoissaolot maksavat yritykselle? 

Poissaolot ja sairastumiset ovat iso kuluerä yritykselle. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten toiseksi  yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä heti mielenterveysongelmien jälkeen. Tämän takia pelkkä kävely ei riitä, vaan tarvitaan myös lihaksia vahvistavaa toimintaa, jotta työpäivä ei ole meidän lihaksillemme maksimiharjoitus.. Suurin osa valveillaoloajasta vietetään paikallaan, pääasiassa istuen. Istumisella taas on yhteys monien pitkäaikaissairauksein ilmaantumiseen ja monella työntekijällä on niska- ja alaselkäkipuja. 


Esimerkki 20 henkilön yrityksen sairauspoissaolojen kustannuksista. Yhden päivän sairauspoissaolo kustannukset yritykselle  ovat n. 500€. 

 •  Sairauspoissaolopäiviä keskimäärin 6 vuodessa
 •  Sairauspoissaolopäiviä vuosittain 120 kpl
 •  Sairauspoissaolopäivän hinta n. 476€ 

-->  Sairauspoissaolo kustannukset  57 154€/vuosi.

Sairauspoissaolojen kustannuksia voi  laskea mm. täältä https://www.varma.fi/tyonantaja/poissaololaskuri/


Panosta  työhyvinvointiin & lisää kilpailuetua!

Vähemmän sairauspoissaoloja, enemmän energiaa & lisää tulosta!

Palaudu & vahvistu!

Hyvinvointivalmennus johtoryhmälle tai henkilöstölle 6-12kk


Stressaako? Onko olo aamulla vetämätön? Onko liikkuminen ja treenit jääneet pois viikkokalenterista?  Keskivartalolle on päässyt kertymään ylimääräistä ja energiat meinaa olla vähissä? Kroppaa kiristää ja haastava saada itseään liikkeelle? 

 • Mahdollisuus totuettaa myös kokonaan etänä esim. Teamsia hyödyntäen!
 •  Tämä valmennus on yritykselle, joka haluaa panostaa yrityksensä/henkilöstönsä hyvinvointiin, töissä jaksamiseen ja menestykseen!
 • Valmennus voidaan toteuttaa joko johtoryhmälle tai henkilöstölle. Esim. 4-30 henkilölle.
 • Valmennuksessa käytetään Firstbeat life sovellusta, jonka avulla seuraamme  palautumista, unta ja sen laatua, stressitasoja sekä liikunnan terveysvaikutuksia. Mahdollista ottaa mukaan myös trainero liikuntasovellus, jonka kautta voidaan seurata myös esimerkiksi salitreenien kehittymistä.
 • Hyvä fyysinen kunto on avaintekijä parempaan palautumiseen ja stressinhallintaan, siksi valmennuksessa paneudumme myös kunnon kohottamiseen. 
 •  Valmennukseen on mahdollista ottaa esim luentoa ravitsemuksesta, joka tukee mm.  unen laatua ja palautumista ja parantaa terveyttämme. 
 • Valmennus alkaa yhteistapaamisella, jossa temme alkukartoituksen ja alkutestit.
 • Tapaamisia 1-4 krt/kk, joiden avulla viemme konkreettisesti projektia eteenpäin ja seuraamme kehittymistä viikkotasolla
 • Ohjeet omalle vapaa-ajalle esimerkiksi askeleiden ja aktiivisuuden lisäämiseen.
 • Väli- ja lopputestit

Hyvinvointiluennot

Luennot on mahdollista toteuttaa niin paikan päällä tai etänä! Luennot räätälöidään tarpeen mukaan! Suosittuja luentoaiheita ovat olleet mm.


 • Töissä palautuminen & stressinhallinta
 • Kohti pysyvää elämäntapamuutosta
 • Kuntosaliharjoittelun hyödyt istumatyössä (luento+ mahdollinen treeni) 
 • Työn tauotuksella lisää tehoa & tulosta! (taukojumppa+ luento) 
 • Uni & palautuminen

 

Workshopit

Workshop on erityisesti teille, ketkä haluatte enemmän liikettä & käytäntöä! Workshopit sisältävät sekä teoriaa, että käytäntöä, mutta tekeminen on pääroolissa. Tämä sopii erinomaisesti esimerkiksi sellaiseen yritykseen, keillä on oma kuntosali tai ryhmäliikuntatila! 

Esimerkki workshoppeja ovat olleet: 

 • Ryhtiä runkoon workshop istumatyöntekijöille
 • Asennetta asiakaspalveluun
 • Kivut pois salitreenillä!
 • Liikkuvuus & palautumis workshop


Referenssit

Karhu Helsinki Oy


"Ryhtiä runkoon Workshop oli hyödyllinen! Konkreettiset ja yksinkertaiset liikkeet ja vinkit, jotka on helppo ottaa käyttöön arjessa.

Parasta oli liikkeiden harjoittelu, joista muutama jää varmasti pysyvään käyttöön. Liikkeet olivat hyvin suunniteltu toimistotyöläisen tehtäviksi. Kiitos innostavalle ja asiantuntevalle ohjaajalle! "


Pirjon Pakari Nurmijärvi


"Yrityksessämme oltiin todella tyytyväisiä käytännönläheisiin ja monipuolisiin
hyvinvointipäiviimme. Työntekijöiden työnkuvat, työpisteet ja -asennot
otettiin hyvin huomioon ja saatiin juuri omaan työhömme sopivia
täsmäohjeita!"

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry


"Katin palautumisluento oli todella innostava, osallistava ja luento hyvin tauotettu harjoituksilla. Luennossa oli hyvin huomioitu jäsentemme erilaisten töiden erityispiirteitä ja jokainen sai  käytännön vinkkejä kuinka tukea omaa palautumistaan!"

Pyydä tarjous!

Ota rohkeasti yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta! Autan mielelläni koostamaan teille parhaiten toimivan kokonaisuuden :) 


Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Personal trainer Kati Lytsy

Haapaniemenkatu 14b, 00530 Helsinki

040 867 1596

pt.lytsy@gmail.com

www.facebook.com/trainerkatilytsy